bez glutenu · coś na ząb · kolacje · obiady · Przepisy

Combo sezonowe

Doprawdy nie wiem jak nazwać to danie, bo powstało pod wpływem chwili, a raczej aby wykorzystać ten moment, gdy gotuję tylko dla siebie i pod swoje smaki i zachcianki. A że takie dni zdarzają się niezwykle rzadko, to postanowiłam połączyć, to co uwielbiam w tym sezonie: CYKORIĘ, FENKUŁ i ZIELONE SZPARAGI. Plus orzechy włoskie, taki mój… Czytaj dalej Combo sezonowe

bez glutenu · bez mięsa · dla dzieci · obiady · Przepisy · tarty

Owsiana tarta z fenkułem, czosnkiem i tymiankiem

Tak, tak. Dawno tarty nie było (cóż za oklepany tekst już na tym blogu). I dawno nic z koprem włoskim nie wyczyniałam 😛 (to też niedługo stanie się kolejnym powtarzającym się tekstem). Ale kocham koper włoski za anyżkowy smak, jedyny w swoim rodzaju. Kocham tarty. I pokochałam to, że w wersji bezglutenowej są równie kruche… Czytaj dalej Owsiana tarta z fenkułem, czosnkiem i tymiankiem

bez glutenu · bez mięsa · bez nabiału · kolacje · makarony · obiady · Przepisy

Makaron ryżowy z fenkułem i porem

Nie będę ściemniać – dieta eliminacyjna z odrzuceniem gotowych produktów, wymaga kombinowania. No to kombinuję, zgodnie z ochotą na dany dzień i zawartością lodówki. Został fenkuł – będzie fenkuł na obiad. Gdzieś tam się schował kawałek pora – będzie kawałek pora. Cieszy, gdy z takiego kombinowania wychodzą smaki godne wrzucenia na bloga. A ten obiad… Czytaj dalej Makaron ryżowy z fenkułem i porem