Przepisy

Jak z idealnego obiadu zrobić obiad idealnie zjadliwy

Nie pozostało mi nic innego, jak tytułem wstępu napisać ten oto post.

Bo miało być właśnie idealnie – szybki, zdrowy obiad. Czyli jedno do garnka, drugie do piekarnika, a ja mam luz, leżę, pachnę, czy tam sadzę kwiatki. No i gdy kwiatki posadziłam i perfumami się skropiłam, obiad rodzinie podałam. A dzieci się zawzięły i nagle głodne być przestały. Bo czymże ja je tutaj raczę? Kasza jaglana i kawał mięcha w jakiejś masakrycznej ilości WIDOCZNYCH warzyw. Toż to apetyt się traci, żołądek ściska.

Naprawdę, mam czasem ochotę nie starać się być kreatywna w kuchni, wszak z dobrego (mniemam) założenia wychodzę, że czasem można matce-kucharce odpuścić i zjeść, co podała. No cóż. Nie tym razem. Obstawiam, że nigdy 🙂 Tak więc zebrałam się w sobie, aby z obiadu idealnie zdrowego, stworzyć dzieło idealnie zjadliwe.

inne spaghettiOch, wiem nie jest to Pâtè z kurzych wątróbek, ale w 20 minut już serio głodne i wkurzone dziewczyny nakarmiłam. Tak więc przepis na szybki sos, który sosem miał nie być podaję o TUTAJ

A na deser… Hm… Na deser… Napiszę
tylko, że deserowa kreatywność nawet mnie zaskoczyła. I nie tylko 🙂 U mnie trafia do kategorii MUST EAT. Przepis TUTAJciasto_jaglane

 

 

 

 

 

 

Ania