bez mięsa · bez nabiału · kolacje · must eat · obiady · sałatki

Czerwony ryż z roszponką i orzechami

Jak za ryżem białym nie przepadam, tak ryż czerwony pokochałam od momentu kiedy TO risotto poczyniłam. Za smak, za konsystencję, za możliwość kombinacji, za sytość, za wartości odżywcze, a nawet trafiłam na dostawcę, który w całkiem zacnej cenie ryż czerwony sprzedaje. Nic tylko jeść garściami i kombinować ze smakami. No to pokombinowałam 🙂

bez mięsa · bez nabiału · kolacje · obiady · sałatki

Sałatka z bobu

Niby bób się już kończy, ale wciąż go jeszcze pełno. Tak więc kupuję. Z sentymentu i dla wciąż niezmiennego smaku. Mam wiele wspomnień smaków z dzieciństwa, które teraz są inne i czasem zupełnie nie przypominają tych z dawnych lat. Nie dotyczy to jednak bobu. On wciąż, mi przynajmniej, smakuje tak samo, jak wtedy, gdy byłam… Czytaj dalej Sałatka z bobu